Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zná někdo vtip, který někoho neurazí? Vtipy o blondýnkách, policajtech, školácích, miminkách, vše zakážeme?

K nejstarším vtipům prý patří vtip: "Král potká poddaného, který je mu podobný. Zeptá se ho, zda jeho matka nepracovala u jeho otce na zámku. Poddaný mu řekne, že matka ne, ale otec."

Vtip jasně uráží matky. Zakázat..., zavřít...

2 1
možnosti
Foto

K.H.Borovský určitě nahoře nechápe jak je možné, že se historie opakuje.?

1 0
možnosti

P40e91t42r 13S28k47á19c94e53l

23. 2. 2022 21:48

"Za pravdu je různá sazba, jednou pomník jindy vazba. kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zláme vaz“ » K.H.Borovský.

2 0
možnosti

Ono to už pár let u nás plíživě funguje. Ještě jsem neslyšel, že by byl nějaký Rom stíhán za rasiszmus. Přitom při jakémkoliv sporu z tohoto etnika létají urážky na barvu kůže jedna za druhou. A zkuste to obráceně... Tím spíš, že podle sčítání obyvatelstva se k romské menšině hlásí minimum těchto lidí a v občance mají národnost českou, slovenskou nebo maďarskou. Tak jaký rasizmus? :-/

3 0
možnosti

Je to přitom tak jednoduché, jakékoliv prohlášení, které nenavádí, či nevybízí k trestnému činu, by mělo zůstat nepostižitelné. "Eskymáci nám berou práci, kradou, smrdí rybinou a nedělí se o rybí tuk." - sice nenávistné, ale dle mě nepostižitelné, případně postižitelné v občansko právním sporu, kdy Eskymáci dokáží nepravost těch tvrzení a bude jim přiřčena veřejná omluva. "Jdeme zabít Eskymáky" případně, "Běžte a zabíjejte Eskymáky" - trestný čin.

0 0
možnosti

Jenže od progresivistů dostanete po čuni hned za první slovo - Eskymák je urážka, bo oni sami si říkaj Inuité

1 0
možnosti

J86i78ř81í 21M92a80c40h

19. 2. 2022 7:52

Ta ochrana se týká zejména pánů politiků. Ale když už se někdo rozhodne tohle proskribované povolání vykonávat, měl by počítat i s tím, že ho někdy někteří lidé nebudou mít rádi. Ale za ty prachy se to snad dá vydržet.

1 0
možnosti

Jo, v dvaačtyricátym, v rajchu, za Němců šel soused za černý prase do koncentráku. V této době to znamenalo neohlášeně chované a chovatelem snědené prase bez odevzdání povinného kontingentu. Je to 80 let a postih za více pigmentovaný brav hrozí teď na internetu, jestliže-li bude vepř pasován na jakousi vágní nenávist, asi automatickým cenzorem. Pokrok je pokrok, nemusí se kydat hnůj. Babička by se dobře zasmála.

5 0
možnosti

No tak sem chtěl dát jeden krásný nenávistný, zato vtipný vtip, ale redakce si nepřeje, aby příspěvek byl uložen... na Idnes ten gumový zákon zdá se už platí ;-(

5 0
možnosti

je nenavistne oznacit vypelichanou jezibabu za vypelichanou jezibabu ? dopoustim se nenavistneho projevu, kdyz o nekom reknu, ze je vyzrane prase, prestoze tim jatecnim veprem opravdu je ? je projevem nenavisti oznacit ultralevicoveho pomatence ultralevicovym pomatencem ? chovam se nenavistne, kdyz se pri svem jednani ridim statistickymi daty a teorii pravdepodobnosti, ktera nerozlisuje, zda hovori o etnickych minoritach, koulich nebo mincich ?

12 0
možnosti

J91a23n 15V50ě15r19n37ý

23. 2. 2022 15:28

Pane Plavský, na to je skutečně jednoduchá odpověď. Ano je to nenávistné.

0 0
možnosti

Nevím, jestli se budou lidi zavírat za vtipy, ale je možné, že někteří lidé se budou muset naučit rozlišovat mezi vtipem a prohlášeními, že někdo by měl umřít, že je někdo méněcenný a podobně. A chápu, že pro někoho, kdo se v životě naučil rozlišovat leda tak lidi podle barvy kůže, to může být těžký úkol.

2 6
možnosti

Jenže ono by to dopadlo stejně jako na Západě, kde rozhodně nejsou lidé zatýkáni, "vymazáváni" z veřejného prostoru a vyhazováni z práce, jenom kvůli tomu, že veřejně prohlásí, že by měl někdo zemřít, nebo že je někdo méněcenný. Bohužel u nás je také hodně lidí, kteří se už těší, až se budou permanentně urážet a šikanovat druhé. Že ano, pane Geciku.;-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik