Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Gumové termíny jako šíření nenávisti a falešné zprávy politici milují. Umožňuje jim to nepříjemnou opozici umlčet a ideálně i zavřít.

Například ve Velké Británii byli v případech únosu nezletilých dívek stíháni rodiče, protože únosci nebyli rodilí Britové a vyšetřování by vrhlo špatné světlo na jejich komunitu. Odpovědní úředníci byli dokonce povýšeni. Pak se ale případy rozrostly do desítek tisíc, vše se provalilo a policie musela začít konat. Nikdo od policie ale nebyl potrestán za předchozí spolupráci se zločinci, protože tím záslužně bránil nenávisti.

U stíhání falešných zpráv se následně mnoho z nich s odstupem času potvrdilo. Ve vědě už je to úplně absurdní. To by lidé jako Darwin nebo Einstein nevylezli z vězení.

Bude ještě povolené pustit třeba nedávný objev, že usedlí obyvatelé středu jednoho kontinentu jsou potomci křížení s pračlověkem, který žil 3 miliony let mimo vývojovou větev moderních lidí? Pro srovnání, lidská větev vývoje se od šimpanzí oddělila před 4-5 miliony let a moderní lidé nejsou starší než 500 tisíc let. Ještě nedávno se všichni dnešní lidé považovali za blízké příbuzné, co mají všechny blízké předky v nedávné minulosti a najednou miliony let. To může šokovat.

0 0
možnosti
Foto

Rysy neandertálců tu u mnohých pozoruji. ;-D

1 4
možnosti
JD

Nenavistne projevy vuci KOMUKOLIV by mely byt trestne. Nebo si snad myslite opak?

Predpokladam, ze mezi tu nepostizitelnou mensinu zaradite i vedce Alana Turinga, ktery byl za svou pomoc proti nacistum odmenen zatcenim a hormonalni "lecbou" jeho homosexuality. A co treba (dalsi) Alan, Hart, ktery se dokonce v 19. stoleti narodil zenou.

1 5
možnosti

Jestliže by měli být verbální či psané projevy trestné, oploťme Čechy a nechme místo pro 26 svatých, kteří nikdy neschválili žádný trestný čin.

Trestný čin musí dosáhnout intenzity trestného činu, jinak je to jen nevhodné chování. Když vezmu příklad níže, jsem si jist, že více jak 50 % této republiky se tohoto trestného činu dopustila. Bohužel to je (v mých očích) stejně trestné, jako je facka pokusem o vraždu

https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3284300-za-schvalovani-teroristickeho-utoku-v-internetovem-komentari-soud-vymeril-muzi-sest

1 2
možnosti
MT

Vitejte v totalite v.2.0 ;-O

17 0
možnosti
TB

Každá totalita se schovává za gumové pojmy v zákonech. Ta současná si zvolila "nenávist".

42 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 34
možnosti
TB

Autorka někde podpořila šibenice nebo se přihlásila k Baldovi, demagogu? Nashle.

21 1
možnosti
PB

P13e45t22r 10B24u78r44i50a41n

17. 2. 2022 16:13

Dost manipulativní článeček. Na jedné straně píšete, že se česká vláda chystá projednat návrh evropské komise...odebrat pravomoc ČR a podřídit se západní Evropě...za ohlušujícího ticha.

Tak takhle, návrhy EK vláda projednat musí, jsme přeci členové EU. Nevím jaký mediální humbuk vy si představujete k události, že "vláda se teprve chystá projednat něco".

Už vidím ty palcové titulky v médiích a hlavní téma TV zpráv na Nově: Vláda se chystá projednat návrh, to nemá obdoby!

A za další, tato doporučení EK se dělají tak, že se znění, nebo jeho část či nástin doporučení zakomponuje do příslušného zákona našeho právního řádu. Takže o žádné podřízenosti západní Evropě se nejedná.

Viz. např. zákon o střetu zájmů, kam byl v novele přidán dodatek a vlastnictví rozhodujících médií politikem.

12 38
možnosti
JZ

Trikolora dostal výprask ve volbách a tak jenom kolem sebe vztekle kope nožičkami. ;-D;-D;-D Je zajímavé, že údajní bojovníci za "svobodu slova" tady kopou za Putina, přičemž v Rusku žádná svoboda slova neexistuje a lidé jsou zavíráni i za názory na historii. Nikdo normální tady ten slepenec tří pidistran z 2,76% hlasů nebere vážně.

14 56
možnosti
JN

J20o96s18e44f 53N69i48k46l

17. 2. 2022 12:40

Nejde tak ani o pidistranu jako o to, co je obsahem článku. Zrovna vám by se mohlo stát, že byste svou "širokohubostí" narazil a to by se vám asi moc nelíbilo...:-P

39 1
možnosti
PK

To je marný, tato vláda schválí vše co Brusel bude požadovat, bylo by snad i lepší býti 17 zemí SRN, tamější vláda se o svůj národ stará a to především.

21 5
možnosti
Foto

Babišova vláda, a vlády jí předcházející, se nechovaly jinak.

7 2
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik