Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný sloh. Tak jdem na to. Napíšu, co si o Vás natvrdo myslím...zkusíme, co vydržíte. Myslím, že někde níž je parádní ukázka, jak to funguje. Jednou je to tv...když jde o kohosi jiného a když jde o pojem, který tu někdo vybalí, jak dotyčného vidí, je to na právníky. Zkrátka žvásty v sladce ucintaném obalu a pod tím schvalování něčeho, co je za mantinelem a nemá ve společnosti co dělat. Na hraně primitivního vnímáni je pak pro mne hysterie zašitá do pojmu práskání a udávání v momentě, kdy se jedná jen o něco, co má co do činění se slušností, nikoliv s překopáním života s tragickými následky. Škoda Vám věnovat čas.

5 7
možnosti

A kdo určí ty mantinely?

"Zkrátka žvásty v sladce ucintaném obalu" A kde je vaše slušnost?

3 1
možnosti

Karma R^

Paní autorko, oponovat Vám budou ti, pro které práskačství není (a nikdy nebylo) žádným problémem. Vždycky si (tak jako za bolševika), bohužel, najdou pro tuto zlotřilost "mravní" ospravedlnění.

6 1
možnosti
Foto

Neopatrně vyjádřil?

Dotyčná zveřejnila CV uchazeče o práci (spolu s posměšným komentářem).

Takové zacházení s osobními materiály je trestuhodné samo o sobě a nejspíš postačujícím důvodem k okamžitému ukončení pracovního poměru pro ztrátu důvěry dle § 55 odst. 1 písm. b) zákoníku práce.

To není žádné "neopatrné vyjádření".

Ovšem pokud dotyčná nebyla personalistka, pak v tom byl namočen ještě někdo další z personálního, kdo to CV "dal k lepšímu" ve firmě - na něj se ten paragraf taky vztahuje.

4 1
možnosti

Tak ono zvláště hrubé porušení kázně je diskutabilní, ale věřím, že firma se poradila nejdříve se svým právníkem.

Druhá otázka ovšem je, zda toto, opravdu TOTO chcete vydávat za CV. Zkuste s něčím podobným přijít kamkoliv na personální a vydávat to za CV.

Toto je možná tak hrubě načrtnutá slohová práce o vlastní osobně. Takže asi tak.

2 1
možnosti

Rv

Jano! Vy vyhrožujete jako ti naši okamurovci nebo komunisti: Já žádné udávání nevnímám. Jen nám to nějak divně myslí. Jsme příliš vybuzení jeden proti druhému a přecitlivělí na hraniční slovo.

Pokus jsem pochopil, tak se hlásíte mezi superpravičáky. Pak ale mi s tím neladí, že se zastáváte vyhazovaných zaměstnanců. Kdo jiný má rozhodovat o našem zaměstnání než zaměstnavatel. Proč by si nás musel držet, když nám nedůvěřuje? Zdá se, že pravičákům" to myslí stále pokomunisticku doleva! Pravičák musí ctít svobodné a přirozené vztahy!

:-)

2 8
možnosti

dnes je to horší než za bolševika .. cenzura, autocenzura a k tomu nikým nevolené politické neziskovky schopné člověka uštěkat, uštvat .. ochránci kdečeho, "odborníci na všechno a nic, nová slova .. třeba vybydlený dům ;-D nebo potřební ;-D a perla Islám - náboženství míru .. fakt hnus

4 2
možnosti
Foto

Kdo určuje pravidla co se smí?

Konkrétně v tomto případě firma, která se cítila být poškozena nebo podle Trikolory snad nemá právo firma zaměstnávat koho chce?

5 2
možnosti

No, špatně.

V pracovněprávním vztahu určuje pravidla zákoník práce a zaměstnavatel se jimi musí řídit. Takže firma určitě ne.

Ovšem zda byla výpověď dána v souladu se ZP si nedovolim soudit, výpověď jsem neviděl, na druhou stranu věřím, že zaměstnavatel si netroufl ji dát tak, aby byla v rozporu se zákonem.

3 2
možnosti
Foto

Tak pokud reagujete na tu prodavačku,máte opravdu pocit,že beztrestné šíření primitivního rasismu je to nejlepší co může naše společnost chtít? Prodavačku potrestal její zaměstnavatel,ne každému je totiž po chuti, aby byl spojován s rasismem.Prodavačka použila ve svém příspěvku i dopis,který nebyl určen pro ni,ale pro firmu.Stačí jen obyčejná lidská slušnost,přesně to co prodavačka postrádala. Na to,že Trikolora ohání "ochranou slušných lidí" je Vaše reakce dost mimo.Jak už jsem psal níž,šíření primitivního rasismu není odlišný názor a na tento prohřešek pamatují i naše zákony.

7 7
možnosti

P80e53t69r 27M25u43n70z42a33r

11. 2. 2020 19:01

Pane Bárto kolik jste napsal za dnešek stovek postů na toto téma? Neměl byste si už po směně odpočinout?:-P

6 5
možnosti
Foto

Jistě,historie zná i klerofašismus. Od Vás obhajoba šíření primitivního rasismu nepřekvapí.Pokud společnost nemá nastaveny pro různé chování hranice je to cesta k jejímu konci.I svoboda slova má své hranice....každý je zodpovědný za to co šíří do veřejného prostoru.

3 10
možnosti

Se slušným chováním si vystačíte i bez právníka. Svoboda slova není bezbřehá.

7 2
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik