Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Domácí kutilové to tady měli před Sametem opravdu těžké (vím to moc dobře, protože jsem k nim také patřil, sehnat tehdy např. kus rovné hoblované desky byl opravdu problém a to nemluvím o řadě materiálů dalších). Ovšem, když se otevřely první Bauhausy a další různé Bau-markety, bylo po problémech. Všechno tam bylo do posledního šroubku a matičky k dostání a kdo snad něco zatím neuměl udělat a nevěděl jak na to, mohl si zdarma a nebo za mírný poplatek tamtéž půjčit spolu s příslušným nářadím instruktážní videokazetu, kde měl nahrán přesný pracovní postup. Takže - s prominutím - ale paní autorka ať co nejrychleji se svým názorem odkráčí rovnou do Prčic. Protože, "kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten čumí" a paní autorka je určitě ta poslední, která by mohla s učňovským školstvím v Česku něco udělat!!! ;-O[>-]

2 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
JK

A proč kvalitní řemeslníci nemají vysoké zaručené mzdy? Proč nekvalitní úředníci je mají vysoké?

0 0
možnosti
PB

P82e66t75r 59B93u57r90i18a71n

15. 9. 2021 14:20

Jezuskote...tak tohle se vám fakt nepovedlo.

Nechali jsme si ukrást učňáky, učně jsme vyřadili, ohrnujeme nad nimi nos...A kdo, prosím vás? Jestli vy, tak já rozhodně ne.

2 3
možnosti
Foto

Stát a odbory by měly hlavně přestat ničit trh práce:

- nesmyslnou byrokracií (když chci legálně zaměstnat polského dělníka na jeden den, musím předem vyplnit čtyři formuláře, když chci někoho propustit nebo mu snížit mzdu - obrovské divadlo pracovního práva, inspektorátu práce atd.),

- nezdražovat veřejnou sféru,

- stabilizovat cenovou hladinu, pokud může. Mnoho toho v tomto ohledu stát nemůže,

- zhoršit sociální síť, aby se lidem vyplatilo pracovat a ne žít ze sociálních dávek.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
HH

Kolik je nezaměstnaných absolventů těch vašich fiktivních genderových oborů a kolik je nezaměstnaných lidí s výučákem?:)

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JN

J65o14s70e48f 37N43i89k50l

15. 9. 2021 12:34

Bez diskuze karmaR^R^R^

10 3
možnosti
Foto

Měl by to vyřešit trh. Tak, jak bude řemeslníků míň a míň, tak budou stoupat ceny za jejich práci. S výdělkem poroste i jejich postavení ve společnosti a děti o řemesla začnou jevit zájem. Stát by neměl podporovat nic.

4 3
možnosti
JZ

Správně Bicero, uměle podporovat vybrané obory je výrazem levicovosti nikoliv konzervatismu.

1 0
možnosti
MS

Z filozofie do stavebnictví je pěkný kus cesty, ale máte bod, že jste aspoň u toho stavebnictví zůstala. R^

Na opravu záchodu si člověk počká, ale zase, když bude potřebovat studii o ekologičnosti splachování, nebo vytvořit nějaký počítačový algoritmus, který bude vědět kdy splachovat a kolik vody použít, tak to se nebojím o nedostatek lidí. Proto jsem si záchod spravil hadicovou autosvorkou, aby mi ten spínač od vypouštěcího ventilu furt nesklouzával, elektriku jsem se vyučil, vodovodní baterii jsem si taky opravil a teď se jenom naučit dobře štukovat, aby ta zeď vypadala rovně.

3 2
možnosti
AT

Věta "nechali jsme si ukrást učňovské školství" už na začátku signalizuje lehkou hysterii a afekt. A stalo se.

Vy si fakt myslíte, že člověk, který tíhne k humanitnímu oboru se na poslední chvíli rozhodne, že se raději vyučí a bude pracovat rukama, když je tam teda ta podpora od státu?

Že mladí raději mačkají tlačítka, než by vzali do ruky nějaký nástroj, je obecný trend, který postihl celý více civilizovaný svět a státní zásahy tomu příliš nepomáhají. Nezbývá, než si počkat, až se v praxi objeví generace, která pod vlivem osvícených rodičů a s vidinou stále rostoucích cen řemeslných prací zjistí, že práce rukama má své kouzlo a nezanedbatelný profit.

A vám dávám za domácí úkol zjistit, kolik studentů v současnosti studuje dle vás zbytečné humanitní obory a kolik oproti tomu studuje techniku, přírodní vědy, pedagogiku a jiné, které vy naopak preferujete.

4 3
možnosti
LP

Asi to nechápete, tak vám to musím vysvětlit. Blog není o lidech tíhnoucím k humanitním oborům ( jen zmiňuje jejich zbytečnost ). Píše o těch, co nemají na to být programátorem či právníkem. Mohli by být dobrými řemeslníky, jenže naše polistopadové elity se rozhodly ( tudíž je to chyba státu ), že učeň je něco podřadnýho, a že všichni budou žít z programování a ze služeb. takže to dopadlo tak, jak blogerka popisuje.

6 2
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik