Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Proti obsahu blogu nic nenamítám. Manželky neteř je černoška a její manžel černoch, a poněvadž již s nimi nemáme kontakt, nemohu sdělit jejich osobní názor. Docela by mě zajímal.

U blogerky se mi nelíbí to vecpání osobní fotografie do textu. Kopíruje jistou MŠ?

1 3
možnosti
PK

Ty mínusy jsou za kritiku fotky? Nebo za text?

1 0
možnosti
Foto

Celkově se dá říci, že kam vlezl bílý muž, tam rozbil a zotročil společenství, které tam žilo. Myslíte si, že domorodí obyvatelé žádali o naše civilizační výdobytky, na které jsme tak hrdí?

2 18
možnosti
JT

J28i41r30i 20T15i83c80h68y

30. 10. 2020 16:08

Nejak jste si neprostudoval historii, jinak byste takovy nesmysl neuvedl.

15 1
možnosti
DH

D29a30v22i70d 16H46o44l19e86c

30. 10. 2020 15:24

Klečí na podporu černých zločinců. Bože,jak hluboko jsme klesli.

17 0
možnosti
LB

My ne. Ale ti, kteří nás zastupují, ať už jde o vyslance politiky, kultury či sportu.

2 1
možnosti
LB

Autorka má pravdu obecně, ale mýlí se konkrétně: Ne, není to sport. Je to kšeft a ten má svoje pravidla, tedy pokleknout.

7 1
možnosti
JR

J50a90n 12R44á10ž

30. 10. 2020 19:35

Chápu, že pofi sportovní milionář poklekne, když mu někdo pohrozí, že mu zruší sponzorskou smlouvu když odmítne, ale u těch našich kopálistů rozhodně nic takového nehrozilo a o to víc je to trapné gesto nepochopitelné

2 0
možnosti
IB

I19v59o 90B76o28u51š79e

30. 10. 2020 15:06

Precteno 350x karma 29,93. Jak se to vlastne pocita?

0 0
možnosti
ZZ

Musíš pod blogem zmáčknout to tlačítko, pokud se ti článek líbil.

Pokud jej nezmáčkneš, tak karmu nezvýšíš.

Vidím, že 8 x byl přečten a 3 zmáčkli tlačítko.

:-):-):-)

1 0
možnosti
JL

Kdo nezažil policejní zvůli, notabene kvůli barvě pleti, která se změnit nedá, ten toto gesto solidarity těžko pochopí.

4 20
možnosti
ZZ

Proč hned policejní ?

Vždyť ten policajt byl jednoznačně v právu !!!!

:-P:-P:-P

9 1
možnosti
JD

JE TO TAK ... evropanů bylo muslimy zotročeno násobně více než afričanů evropany .. jižní pobřeží bylo vylidněno a miliony otroků pocházelo z východní a střední evropy .. a jak správně připomínáte, nebýt evropanů a bílých američanů otroctví kvete dosud .. teda nedělám si iluze, že v afrických státech dodud neexistuje.. alespoň už není rozšířené tak masívně

19 0
možnosti
JK

Akorát ty Evropany zotročovali a prodávali muslimům zase Evropani ;-)

0 2
možnosti
Foto

Něco podobného popisuje Remarque v Černém obelisku. Parta neonacistů v baru nutila každou půlhodinu kapelu hrát německou hymnu a hostům, kterým už bylo trapné se při hymně stavět do pozoru, nadávali do komunistů. Tudíž, nic nového pod sluncem. Jen oblečené do jiného hábitu.

21 0
možnosti
Foto

Oprava : Parta nacistů - to bylo v roce 1923.

0 0
možnosti
PK

Ve statech začal ještě dávno před kauzou pana F. poklekávat proti rasismu Colin Kaepernick, zadák amerického fotbalu,následovalo ho několik dalších afroameričanů (v ami fotbale je afroameričanů dnes většina). Byl propuštěn a od té doby nenašel angažmá.

Přitom ústava USA ve své dodatku jasně říká , kdo je občanem USA, čímž reagovalana předchozí rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého nebyli za občany považováni černoši.

No a dodatek 15 Ústavy garantuje americkým černochům volební práva, neboť zakazuje federální vládě i jednotlivým státům podmiňovat volební právo rasou, barvou pleti nebo tím, zda osoba byla někdy v postavení otroka.

V USA jsem byl, ale jeto mu již nějaký čas, takže je těžké se nyní vyjadřovat k tomu, zda se v každodenním životě Afroameričanů naplňuje Ústava. Informace o sílících protestech aktivistického hnutí Black Lives Matter čerpám z médií. Z rostoucího napětí mezi bělochy a černochy vzniklou situaci vnímám tak, že tam vzniká rasismus naruby. V praxi to znamená, že v řadě konkrétních případů začínají být utlačováni a znevýhodňováni běloši.Rv

A fotbalisti ? To už vůbec není k pochopení...Rv

Karma za blogR^

9 0
možnosti
MV

ne vsichni maji idealy spojene treba s IVK

5 8
možnosti
PK

Né , že bych byl ve fan klubu IVK, ač bývalý volič VK st., ale tam to není o rasismu...

6 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik