Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Politika levné pracovní síly je výroba produktů, které navrhl a vyvinul někdo cizí. Alternativou pak je vývoj nových výrobků u nás v Česku. Tomu se nikdo nebrání, avšak je to limitováno nedostatkem kvalitních vývojářů.

Neznám firmu, která by odmítala kvalitní techniky do vývoje, znám však dost firem, které tyto odborníky marně poptávají. Kvalitní vývojáři prostě na našem pracovním trhu nejsou. Z dělníka v montovně s minimálním vzděláním se kvalitní vývojář s tvůrčími schopnostmi nestane ani náhodou. A to je ten hlavní důvod, proč tu máme montovny.

Změna tohoto stavu je možná, avšak je to běh na dlouhou trať. Nic co by se dalo stihnout za jedno volební období. Změnit se musí nejen systém vzdělávání, ale i myšlení lidí. Až přestaneme trestat úspěch a dotovat neschopnost, pak můžeme pomýšlet výše.

3 0
možnosti
PK

Milá pisatelko, je zřejmé, že jste objevila trochu se zpožděním Ameriku, nu což opáčko neškodí. Tak snad až budete vládní stranou, jistě se to změní a zase se budeme radovat, že v této krásné zemi plnohodnotně žijeme...:-)

1 0
možnosti
Foto

Vždycky je důležité věřit, že každá nová změna s neotřelými tvářemi nás zachrání. Tato víra zdá se v českém národě být nevyčerpatelná.

4 0
možnosti
Foto

Pan VKml už má, chudák, omlácené všechny prsty. I jeho kolegové.

1 5
možnosti

Rv

Rozvojovou zemí jsme se stali ke konci komunistické éry!

Odliv peněz do zahraničí je daň za nastartování naší ekonomiky po Listopadu! Ano, už je načase s tím nastartováváním naší ekonomiky skončit!

Nepříjemné je, že jsme si uzákonili stamiliardové rozkrádačky solárním baronům a nyní nevíme, co s tím! A platíme to zbytečně všichni!

Avšak nejnebezpečnější je naše levičácké uspořádání, kdy výrobce (zemědělec, řezník, pekař, lékař...) si nesmí určit cenu podle svých nákladů, ale cenu mu určují spotřební řetězce a úředníci od zeleného stolu! To vytváří neživotaschopnou virtuální hospodářskou realitu! A to je největší riziko naší společnosti!

:-)

5 0
možnosti
Foto

Před koncem komunistické éry jsme tedy byli zemí vyspělou?

Stamiliardové rozkrádačky lze řešit jen dohodou smluvních stran, jako se vyřešil spor RWE, EONU a Vatenfallu s německou vládou o zastavení jaderných elektráren.

Posílení pozice malých dodavatelů je jistě žádoucí, Otázkou je jak? Jistě ne dekretem. Jak to dělají v Rakousku a v Německu, kde ceny potravin jsou často nižší než u nás? Stát více dotuje ty malé (nemyslím pseudomalé typu Čapí hnízdo).

1 0
možnosti
Foto

V Trikoloře. dříve to byla Kolora Semily. ;-D

3 2
možnosti
AP

Možná už raději nic nepište, pokud nechcete Trikolóře dělat medvědí službu (aby nedošlo k omylu, nechci vám zakazovat psát, jsme svobodná země (zatím ještě) a můžete si psát po libosti, ale Trikolóře takovými bláboly nepomůžete, resp. pomůžete mimo parlament. Kydů o rozkradené zemi slyšíme hromadu snad každý den a má to obdobný účinek, jako kampaň anti Babiš. Přinášejte řešení. Nebuďte tím, kdo má problém na každé řešení.

6 2
možnosti

Pane Polický, tak jsem opět poučen! Autorka ve mně vyvolala pocit, že je komunistka. Vy tvrdíte, že je z Trikolory. A tak se mi potvrzuje, že Trikolora patří mezi antisystémové, rebelantské strany! Tyto strany - komunisti, okamurovci a Trikolora - se v součtu trvale pohybují kolem 15% voličů!

2 2
možnosti
VF

Dobrý den, paní (nebo slečno) filozofko, podnikatelko. Tak jste sepsala traktát o rozkradeném, zbídačeném území bývalého státu Československo, který se po vítězství bývalých mocností NATO ve studené válce stal kořistnickým územím domácích i zahraničních zločinců. To jsou všechno známé skutečnosti, na kterých nic nezmění ani demagogie o růstu životní úrovně a konzumní přežranosti. Pokud jste svůj traktát mínila jako politickou agitku podporující vaší Trikolóru, tak jste tomu dost vytřela zrak a udělala medvědí službu. Pokuste se napříště alespoň v náznaku sepsat nějaké vaše záměry v otázkách zásadní redukce státní správy, zrušení senátu, zrušení ombudsmana, zrušení idiotských 14 krajů, zlepšení ochrany území a hranic proti pronikání nežádoucích vetřelců, zamezení provozovaní a propagace lichvy, alespoň částečné obnovy soběstačnosti v zemědělské produkci ... atd. atd. Jinak se lze obávat, že si se slohovými výplody vámi uvedeného typu v nastávajících vobách příliš nevystačíte.

0 7
možnosti
Foto

Bože, co to je za výkřiky "lichva"? Zrušení senátu? Místo krajů chcete zemské zřízení? Jak chcete "obnovit soběstačnost v zemědělské produkci"? Kolik lidí to je "zásadní redukce státní správy"?

2 0
možnosti
JS

Ty zahraniční firmy zde investovaly a tak logicky chtějí své peníze zpět. I naše společnosti získávají ze svých dcer v zahraničí dividendy. Špatně ovšem je , že stát poskytuje úlevy a podpory zahraničním firmám za daně odvedené tuzemskými firmami.A české firmy pak mají problém se získáváním zaměstnanců , protože jim je takto podporované společnosti přetáhnou.

9 0
možnosti

Soukromá podnikatelka. Oni jsou snad i nějací "státní" podnikatelé"? Tak se to psalo v počátcích 90.let.:-P

2 3
možnosti
Foto

To je jako soukromý zemědělec, soukromý obchod, že? Bohužel pojem "státní podnikatel" nabývá v naší realitě praktického, reálného významu.

5 0
možnosti
Foto

To je opravdu, ale opravdu tak silně naivní, až propagandistické. :-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik