Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Multikulturní šílenství jen přitápí nenávisti pod kotel

Multikulturalismus nefunguje a čím víc si teď necháme zavírat před tímto problémem oči, tím horší prozření nás čeká.  
Brusel

Říká se, že osobní zkušenost je nepřenosná. A já s tím musím do značné míry souhlasit. Jednu takovou jsem učinila minulý týden ve výstavní skříni evropské integrace, Bruselu. Když jsem si s kamarádkou chtěla zcela bezelstně zkrátit na kole cestu do muzea přes „muslimskou“ čtvrť. Bylo nám ovšem dáno jasně najevo, že tam nejen nejsme vítány, ale příště abychom to už ani raději nezkoušely. Musím říct, že to byla gesta a slova více než výmluvná. Začínalo to slovy „tohle je naše území a naše pravidla“, dál je to nereprodukovatelné a celkem jsem byla ráda, že máme ta rychlá kola. Musím říct, že to funguje, příště tam nestrčím nos a viditelně nejen já.

Donutilo mě to přemýšlet nad tím vším tak nějak z pohledu ženy. Co ostatně víc symbolizuje rozdílnost kultur, než postavení a role žen v nich. V neevropských kulturách mají ženy role tradiční, bývají hlavně matkami, vdávají se velmi mladé, vychovávají značný počet dětí a starají se o domácnost. Pracují zřídka a po omezenou dobu. Evropské ženy, poháněné různými feministickými spolky, dávají často na první místo kariéru. Je jim vštěpováno, že jsou rovnocenné, ne-li výkonnější než muži, které vlastně nepotřebují. Vždyť k těhotenství stačí nechat se uměle oplodnit, koneckonců v Anglii jsou už k dostání i speciální inseminační sady. Muž, pokud tedy není z nějaké skupiny padesáti bizarních pohlaví, je považován za něco nadbytečného, ne-li vyloženě nežádoucího. Rodina je v podstatě definována jako přežitek. Může být snad větší rozdíl dvou kultur než toto? A ptám se, jak můžeme věřit tomu, že jedna se bude bez problémů integrovat do té druhé? V tomto případě ta tradičnější, na pevných základech stojící, do té ze všech stran oslabované a zpochybňované? Chce se mi říct, jste blázni?

Když před pár lety nechal Tálibán zničit v Afgánistánu sochy Buddhů, celosvětově se zvedla velká vlna odporu proti tomuto barbarství. Svět truchlil. Za pár let odsuzoval podobně i Islámský stát za ničivý útok na monumenty v syrské Palmýře nebo iráckém Mosulu. I tyto historické památky zmizely v nenávratnu. Památky, které připomínaly rozkvět a kulturu tisícileté země. Kulturu, která už nikdy neměla být vidět. Kulturu, která měla být nahrazena jinou. Neboť co jiného je bourání soch, pálení knih, či strhávání obrazů, než pokus o popření a zneviditelnění minulosti obsazované země. Jistým způsobem se to dá pochopit, je to logické prosazení jiné myšlenkové linie, minulost má být zapomenuta. Co se ale chápe velmi těžko je to, že zde sama Evropa začíná popírat a stydět se za svou minulost. Ztrácíme poslední zbytky hrdosti na svou práci, na objevy našich předků, mořeplavců, dějepisců, astronomů, lékařů a vědců obecně. Necháme si degradovat umělecká díla, odstraňujeme sami tváře významných osobností z akademických míst, která pro nás založili a vybudovali, zpochybňujeme jejich zásluhy o náš život. O život, jaký smíme díky nim žít. V dostatku, blahobytu a relativním bezpečí.

Ptám se, na čem chceme stavět svou budoucnost, když ne na tomto. Skutečně si necháme řvoucími davy agresivních neomarxistů vnutit myšlenku, že státy bez řádu, města bez policie a masa lidí bez minulosti je fajn? A jak dlouho to tak fajn bude? Dokud bude co rabovat, čí domy a obchody obsazovat? Život bez zažitých tradic a našich pravidel? Kdo bude hasit požáry, stavět domy, léčit nemocné a pohřbívat mrtvé v případě epidemií? Tím, že před tímto budeme zavírat oči a necháme se nutit, tak jako lidé v okolních státech, dělat že se nic neděje, a že to v pohodě zvládneme, se dostaneme pouze do stejné situace. Do chaosu, násilí, atmosféry strachu. Pomáhejme lidem, kteří to skutečně potřebují. Ale chraňme si naši zemi, naši kulturu, naše rodiny, naše dědictví. Nenechme si ho zničit nikým, kdo o něj nestojí. Tak, abychom i my mohli našim dětem předat tuto zemi. Hrdou a samostatnou. Tak, jako to dělaly generace našich předků. Předků, kteří za to mnohdy neváhali položit i život.

 

 

Autor: Jana Marková | pátek 28.8.2020 9:05 | karma článku: 45,90 | přečteno: 3600x
  • Další články autora

Jana Marková

Ukrajina - ne, opravdu nevyhrává(me)

Včera jsem četla několik zajímavých článků a postřehů o aktuální situaci na Ukrajině, tak se s vámi o ně chci podělit. Nejsem vojenský analytik, a tak to prosím berte jen jako moje osobní zamyšlení.

9.8.2023 v 12:19 | Karma: 40,15 | Přečteno: 1732x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Konec. S poslední zavřenou elektrárnou v Německu už nikdy dostupnou energii mít nebudeme.

V Česku opět poletí ceny elektřiny nahoru, protože nemáme šanci zaplatit německé ceny. Ceny, za které ji budou od nás naši "zelení" sousedé kupovat. A my jim ji za ně místo ochrany vlastních lidí z polostátního ČEZu prodáme.

18.4.2023 v 12:31 | Karma: 38,69 | Přečteno: 1193x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Proč hoří Írán? Týká se nás to?

Proč bychom si měli za každou cenu uchovat náš styl života, naše tradice a naši kulturu? Stačí se podívat na to, co se teď děje v Íránu. Zdá se to vzdálené, zdá se, že se nás to netýká. Omyl.

3.10.2022 v 11:57 | Karma: 24,16 | Přečteno: 493x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Ve slepé plynové uličce budeme dřív, než napadne první sníh.

Co chtějí koaliční vládci stropovat a evropsky řešit, když plyn prostě není? A i kdyby byl, evropské řešení znamená jediné. Západoevropské ceny, nikoliv ovšem západoevropské platy.

29.8.2022 v 12:10 | Karma: 39,92 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Politika

Jana Marková

Mantra evropského volného trhu. Jinak řečeno, vezmeme si všechno, co se nám hodí.

Říká se tomu volný trh. Po listopadu 89 nám řekli, že to je jediný možný způsob, jak se stát součástí Západu. Už nám ale neřekli, že ten „volný“ trh vůbec není volný.

11.8.2022 v 13:18 | Karma: 42,70 | Přečteno: 2516x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik