Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J60a35n 66Š29i57k

18. 4. 2023 17:22

Zase to věštění...Podle jednoho jsme bez ruského plynu neměli přežít zimu. Takže ptáky v přírodě asi slyší zpívat naši umrzlí a vyhladovělí duchové. To je bída...Hezký den

7 5
možnosti
Foto

Příjmová chudoba vzrostla od konce roku 2021 z 9 % na momentálních 16 %, tedy téměř o polovinu. Příjmově chudá je teď podle výzkumu PAQ Research každá šestá česká domácnost. Dalších 16 % českých domácností má nízké příjmy a úspory, které jim vydrží maximálně na jeden měsíc.

(iRozhlas)

Ano, pane Šiku, máme se již dnes lépe než zítra. :-)

Jako inflace 15% oproti loňskému dubnu, kdy již byly ceny povýšené o inflaci - to je skvělé. Zatím jsme neumrzli.

A spořte, at máte dostatek za pár let. :-)

5 3
možnosti
PZ

Německo bude dle autorky na plný koule roztápět uhelky, přesto má nižší emise CO2 na vyrobenu MHH elektřiny, blackout nenastal ani 1.1. při odstavení 3 bloků a nenastal ani v neděli a konstrukce, že elektrická síť SRN je závislá na dovozu elektřiny z ČR je pochopitelná pouze pro příznivce SPD, SRN od nás kupuje cca 2MWh hodinově max a to jen někdy a spotřebovává cca 75 MWh, SRN je vývozce, na rozdíl např. Maďarska, které se o svoje lidi přece stará......

Jo fakta a SPD to se nepotkává

8 1
možnosti
PN

Kde vezmou Nemci uhli pro sve uhelne elektrarny? Posledni dul v Sarsku zavreli kvuli ekologii (pry) nekdy kolem roku 2013. A pak vozili "ekologicky" uhli z Brazilie. A tohle vim naprosto presne, v Sarsku jsem v te dobe totiz bydlel. Takze se uhli v povrchovem (nejspis) dole narubalo v Brazilii, prevezlo na lod, nekde na pobrezi prelozilo na zaoceanskou lod, odvezlo do Rotterdamu (nejspis, protoze jelo urcite po Rynu), tam prelozilo na mensi lod a hura proti silnemu proudu Ryna na Moselu a pak reku Saar az k elektrarne. Ekologie jako stehno. Takze predpokladam, ze Nemci "ekologicky" budou delat neco podobneho i ted.

2 0
možnosti
JV

J68i41r74i 47V69r44a37b73e83c

18. 4. 2023 16:40

Tak pokud vím, nezůstala ani jedna zásuvka v Německu bez "šťávy". Dokonce museli zastavovat větrníky kvůli přebytkům. Problém mají se skladováním radioaktivním odpadem. Žádná spolková země to nechce na svém území.(1000ce let zamoření)

Není to jak v Česku, kde hrdě špacíruji maminkys kočárky kolem JE.

1 1
možnosti
Foto

"Tisíce let zamoření" je nesmysl. Vyhořelé palivo chtějí opravdu uložit, ale je to dané především tím, že zelené aktivistické organizace zablokovaly recyklaci jaderného odpadu.

Jinak by se z něj daly vyseparovat silně ale krátce zářící složky k uložení a dlouze a mnohem méně zářící transurany, ze kterých lze vyrobit další palivo.

Připomínám, že záření vyhořelého paliva klesá zpočátku velmi rychle. Ty tisíce let trvá, než se rozpadne i plutonium natolik, aby výsledek odpovídal přírodnímu uranu (který od začátku tvoří ve vyhořelém palivu kolem 95%)

1 0
možnosti
Foto

R^

Wir schaffen das. To už jsme slyšeli, když Němci spustili vlnu migrace. A za chvíli budou koukat úplně stejně hloupě, divit se a přemýšlet, co s tím....

Snad mělo Německo zůstat rozdělené po pádu železné opony. Aspoň by nebylo tak silně jednotné. A kdo má ještě trochu peněz, kupuje nemovitosti v zahraničí- Češi i Němci.

4 5
možnosti
MV

Německo mělo zůstat rozdělené. Další názor vaší hlavy, kterému se po vašich názorových prezentaci tady nemůže nikdo divit.

1 0
možnosti

Finsko spouští největší jaderný reaktor v Evropě.:-)

4 0
možnosti
JN

J53o17s92e48f 58N47i39k42l

18. 4. 2023 15:15

To je špatně, tu postavili určitě Rusové ?

1 5
možnosti
HH

A benzín bude za 150, a zmrzneme bez rusoplynu...opět vlhký sen apokalyptických mesiášů z davu:)

6 0
možnosti
JK

To se dá popsat jen starým latinským výrokem: Quos vult perdere, dementat (ty, jež [bůh] chce zničit, zbavuje rozumu).

3 0
možnosti
JM

J19a46n 61M30a63r11e37k

20. 4. 2023 1:05

Vaše zkušenost?

1 0
možnosti
JR

J16a44n 39R57á67ž

18. 4. 2023 13:39

Problémem Německa, což v reálu znamená problémem celé Evropy je, že ačkoliv se v EU hlasitě deklaruje boj proti škodlivým emisím, tak z ryze ideologických důvodů se bezemisní jaderné elektrárny zavírají a nespolehlivé dodávky z tak zvaných obnovitelných zdrojů se vyrovnávají spalováním uhlí. To nemůže vymyslet nikdo, kdo nechce být považován za šaška..

PS. Ještě před relativně krátkou dobou se dalo říci o Němcích, že jsou národem uvažujícím racionálně. Ha,Ha,Ha!

7 0
možnosti
Foto

Němci mají tendenci si zvolit za lídry blázny a současně mají vrozenou poslušnost před vrchností. Proto u nich duševně narušení mohou vládnout déle, než by jim to dovolili jinde.

3 0
možnosti
JK

Tak to už zase všichni naši praví flastenci umrznou, stejně jako letos v zimě? A co ten benzín? Už bude za stopadesát?;-D

9 4
možnosti
Foto

Zatím ty vaše předpovědi moc nevycházejí, takže ani z tohodle mráčku pršet asi nebude.

10 0
možnosti
Foto

Jste si jistý, že nevycházejí???? Cena energií stoupla na trojnásobek.

2 5
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik