Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Koukám, že pan Flaška tu měl přímo vlastní exhibici.

Jinak jasná karma. R^

1 0
možnosti
JR

J11a13n 80R63á87ž

30. 8. 2022 13:55

Lze pozorovat, že se diskuze zde stále více zvrhávají do osobního napadání a vzájemného urážení, kde spíše než argument, hraje roli osoba diskutujícícho. A ještě před nedávnem to bylo celkem seriózní diskuzní fórum.

Je mi z toho docela smutno!

1 0
možnosti
Foto

Doporučuji podívat se do Neviditelného psa. A rád se vrátíte sem. :-)

0 0
možnosti
PN

Ono by plynu bylo dost, stacilo by, aby Nemecko prestalo predstirat, ze zadny NS2 neexistuje, kdyz je hotovy, a na sve strane ho otevrelo A pro nas dohoda s Gaspromem bez Nemcu mezi. A kdo s tim ma problem si nemusi nic, co k vyrobe pouzilo plyn z Ruska, kupovat. Takze bych temto lidem doporuzil omezit odber elektriny z Ruskych reaktoru v Temeline a Dukovanech. Ale nezoufejte, brzy tam bude to "demokraticke palivo". Doufam, ze to nebude na hranici katastrofy jako posledne, kdyz tak strcili palivo z demokratickeho Westinghousu.

No a pokud vam bude doma chybet energie, doporucuji poridit ebonitove tyce a lisci ohony. Liska muze byt domaci, a ebonit muze byt take i kdyz na zacatku vyroby pryze pro ebonit nejspis bude zlotrila Ruska ropa.

A veskere zbozi by melo byt oznacene, kde bylo pouzite cokoliv z Ruska, plyn nebo elektrina z Dukovan a Temelinu, aby jste jim to ukazali.

Jo a naucte se pect vlastni chleba a pecivo, tam se totiz pouziva ten zlotrily Rusky plyn take.

Dalsi moznost je prestat delat ofrky a zacit se chovat normalne. Co je to "normalne se chovat" se staci podivat na velkeho bratra za Atlantik. Ti totiz sice tlaci Evropu do sankci, ale sami je nedodrzuji. No a pokud zacneme kupovat zkapalnely zemni plyn z USA, bude to nejspis zase rusky plyn dovezeny ruskymi lodemi, ale za USA ceny. Staci si zjistit, kdo je nejvetsi svetovy producent LNG a kdo ma nejvetsi flotilu lodi na jeho prevoz.

2 3
možnosti
Foto

Několik poznámek:

- ty "ruské reaktory" vyrobila plzeňská Škodovka.

- palivo do nich není demokratické nebo nedemokratické, ale jaderné.

- výrobci paliva nejsou demokratické společnosti, ale hierarchicky řízené firmy. V Rusku i v USA.

- k "hranici katastrofy" mělo to palivo od Westinghouse stejně daleko jako první vsázky paliva od TVEL. Obě firmy se po prvních problémech naučily to palivo dělat tak, aby průhyby nepřekročily předepsané tolerance po celou dobu používání. Rusové si těmi problémy prošli dřív.

- Největší vývozní kapacity LNG má Austrálie, následovaná Katarem, třetí jsou USA. Za nimi s velkým odstupem následují Malaisie, Alžír, Rusko a Nigérie.

- Největší flotitu LNG tankerů má Japonsko nebo Řecko. Záleží na kritériích posuzování.

4 0
možnosti
TT

To je dobře, že jste se vrátila. Vaše články jsem vždycky četl rád - ušetřila jste mně tolik práce... ;-)R^

2 2
možnosti
Foto

To je pravda. Stačilo si ty články číst a člověk nemusel ztrácet čas studováním volebního programu Trikolory aby věděl, že tohle teda nevolit.

7 2
možnosti
JP

"Levný plyn je v Rusku" - tak doporučuji všem bezzásadovým prospěchářům odjet za ním do Ruska a užívat si tamních vymožeností.

8 0
možnosti
ZZ

A proč ne jej levně dovézt a tím ekonomicky zruinovat Rusko ?

( Zejmána je li jeho cena minimálně 3 x nižší, než jakákoliv jiná konkurenční nabídka )

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JL

Vite pani Jano Marková. Pro mne vas navrh neni prijatelny. To jsem se snazil to rici hezky.

Vsak vam doporucuji zacat balit sve veci pro vydani se do zeme, kde toho plynu je dostatek. Pan Zavadil vam muze pomoci s tim balenim. On totiz premysli jako vy.

9 4
možnosti
Foto

Naprosto přesně! Odjet mohou kdykoliv. Co jim brání? Asi se bojí, že případný návrat by ty úřady jejich vysněné země nemuseli povolit.

4 0
možnosti
Foto

Pane Zavadile to co uvádíte je ve stavu delirium tremens.Polsko od roku 2014 intezině pracuje na odpojiení energií od Ruska, Ve Svinoústí vbybudovalo termínál ve Svinoústí na přečerpání LGN plynu a ten kvůli nám zvětšuje. Z Norska do Polska vede plynovod Baltic Pipe. Tento měsíc oficiálně slavnostně otevřeli představitelé Polska, Litvy, Lotyšska a Evropské unie. Plynovod dlouhý 522 kilometrů, na jehož financování se podílela EU, propojuje sítě pro přepravu plynu v Polsku a Litvě. Nedávno byl otevřen Plynovod z Polska na Slovensko o který jsme neměli zájem. Polsko bere plyn mimo Norska z Kataru, Alžírska, USA a z dalších zemí. Ke konci roku 2O22 přestane plyn odebárat z Ruska,. Uvažuje , že bude LGN plyn posílat na Ukrajinu a do ČR.,

11 0
možnosti
Foto

U Zavadila jsou to jen výkřiky člověka, který své informace čerpá z ruských zdrojů a myslí si, že ukazuje jak je chytrý, když je sem tapetuje.

6 0
možnosti
Foto

J22a15n 88Š19i43k

29. 8. 2022 16:25

Píšete, že jsou vám vlastní pravicové a konzervativní hodnoty. Dle celkového vyznění vašeho článku to tak ale nevypadá. Hezký den

11 1
možnosti
Foto

Ale ano, jsou to pravicové a konzervativní hodnoty, ale v pojetí Trikolory, Volného a podobných spolků. :-)

5 1
možnosti
PZ

Emotivní výlev, bohužel bez jediného faktu. Pro zasmání je výzva koalici, aby opustila vlastní, bruselské či americké pozadí, a tato výzva je bohužel sama psána z hloubi ruského pozadí.

11 0
možnosti
Foto

i

„Plyn, který do České republiky proudí je především z Norska a směs LNG,“ přiblížil před týdnem náměstek ministra průmyslu a obchodu René Neděla.Česko si zajistilo kapacity plovoucího terminálu právě v Nizozemsku. „Terminál na severu Nizozemska se bude skládat ze dvou skladovacích jednotek a zpětného zplynování, přičemž se jedná o lodě Exmar S188 a Golar Igloo. Z nich se pak surovina přečerpá do plynovodů a touto cestou se dostane do České republiky.Česká vláda navíc znovu rozjela jednání o možných dodávkách zkapalněného plynu z Polska, který by měl proudit plynovodem Stork II. Pokud by jednání dospělo do zdárného konce, bude trvat asi čtyři roky, než plyn touto rourou začne proudit. Mezitím se Česko horečnatě zásobuje na zimu. Zásobníky v České republice jsou naplněny z osmdesáti procent. Jejich kapacita by přitom měla pokrýt třetinu spotřeby České republiky. Další třetinu pak nasmlouvaná kapacita plovoucího terminálu v Nizozemsku.

4 0
možnosti
ZZ

Tak proudí, nebo bude bude proudit ?

;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik